Χρόνια πολλά Windows, ετών 25!

Τα πάντα έχουν μια ημερομηνία γέννησης, ακόμα και στον κόσμο της τεχνολογίας, συγκεκριμένα στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων, ή πιο απλά στο περιβάλλον που βλέπουμε όταν ανάβουμε / ενεργοποιούμε έναν υπολογιστή. Στις μέρες μας, το όνομα που κυριαρχεί στα περισσότερα συστήματα υπολογιστών, είτε αυτά είναι netbook, laptop,nettop, High-End PC, Media Center είτε οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας PC, είναι αυτό του Λειτουργικού Συστήματος «Windows» της εταιρείας Microsoft. Το ποσοστό χρήσης των «παραθύρων» είναι περί το 90%, ένα συντριπτικό νούμερο θα λέγαμε σε σχέση με τον όποιο ανταγωνισμό, υπολογίζοντας ότι τα ενεργά PC αυτή τη στιγμή παγκοσμίως ανέρχονται σχεδόν στο ένα δισεκατομμύριο.
Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, τα Windows γιόρταζαν τα γενέθλιά τους: πριν από 25 χρόνια, στις 20-11-1985 διατέθηκε επίσημα η πρώτη έκδοση των δημοφιλών «παραθύρων» υπό την ονομασία «Microsoft Windows» ή αλλιώς «Windows 1.0»! Δυστυχώς, οι απανταχού χρήστες δεν ανταποκρίθηκαν ιδιαιτέρως στο πρώτο κάλεσμα για παραθυρικό περιβάλλον της Microsoft ή ευτυχώς θα λέγαμε, όπως απέδειξε η ιστορία, καθότι η εταιρεία τα μετέπειτα χρόνια «στρώθηκε» στη δουλειά και παρουσίασε τα Windows 3.0, μια αξιοπρεπέστατη έκδοση απείρως ανώτερη από την 1.0 και τα υπόλοιπα είναι γνωστά (απόλυτη κυριαρχία και επιτυχία τα επόμενα 20 χρόνια με τις εκδόσεις 95, 98, 2000, XP), μέχρι τις μέρες μας που έχουμε φτάσει στην έκδοση «Windows 7».
Εμείς να ευχηθούμε χρόνια πολλά στα Windows, αλλά, για να είμαστε πιο ακριβείς, οι ευχές μας απευθύνονται στα χιλιάδες άτομα που ίδρωσαν επί 25ετίας για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα των Windows 7, το καλύτερο μέχρι σήμερα Λειτουργικό Σύστημα για PC της Microsoft.

(περισσότερες πληροφορίες: http://windows.microsoft.com/en-US/windows/history)

Comments

Popular posts from this blog