Game ON 2.0: Η μεγαλύτερη Έκθεση γύρω από τα video Games στον κόσμο, έρχεται στην Ελλάδα!



Ποιος δεν έχει παίξει με τις ώρες Pac-man στα παλιά «ηλεκτρονικά», κρυφά από τους γονείς του με τις τελευταίες οικονομίες του; Ποιος δεν έχει μείνει ξάγρυπνος ατέλειωτες ώρες προσπαθώντας να «τερματίσει» το Super Mario και να σώσει την πριγκίπισσα Peach; Αλλά και ποιος δεν έχει αναρωτηθεί πώς φτάσαμε στα υπερσύγχρονα, με special effects, video games;
Μια έκθεση διαφορετική από όλες τις άλλες, η διεθνούς φήμης έκθεση “GAME ON 2”, επισκέπτεται τη χώρα μας, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι), για να λύσει όλες μας τις απορίες για την ιστορία και την εξέλιξη των video games, αλλά και να μας μυήσει στον ψηφιακό τους κόσμο. Η πρωτότυπη αυτή έκθεση απολαμβάνει παγκόσμια αποδοχή, έχοντας ήδη προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες σε μεγάλες πόλεις όπως η Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Σιάτλ, το Τελ Αβίβ, το Σικάγο, το Ελσίνκι και το Εδιμβούργο.
H “GAME ON 2.0” δεν είναι μια απλή έκθεση για video games, αλλά ένα περιπετειώδες δια- δραστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν και να γνωρίσουν την ιστορία των πιο δημοφιλή video games από τις αρχές του 60 έως σήμερα, σε υπολογιστές και κονσόλες (Atari, Nintendo, Sony, Microsoft, Sega), να συνδέσουν το χθες με το σήμερα και να μάθουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα θυμίζει εποχές περασμένων δεκαετιών, video παιχνίδια, οι πρόγονοι των υπερσύχρονων σημερινών video games, όπως Pac-man, Pong, Space Invaders, Super Mario και πολλά άλλα κλασικά του είδους, επιστρέφουν στη δράση για να μυήσουν τα παιδιά σε έναν κόσμο λιγότερο ψηφιακό, αλλά και να ξυπνήσουν τις μνήμες των μεγαλύτερων.
Η έκθεση, όμως, δεν αποτελείται μόνο από παιχνίδια του παρελθόντος. Σε διαφορετικό χώρο θα παρουσιάζονται δημοφιλή παιχνίδια όπως το “Uncharted 2”, “Jack and Daxter” και “Lara Croft” στις τελευταίες τους εκδόσεις, καθώς και νέα, ψηφιακά παιχνίδια με τεχνολογίες αιχμής, όπως εικονική πραγματικότητα και τεχνολογία 3D για να τα ανακαλύψουν πρώτοι οι επισκέπτες τις έκθεσης.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το “Virtusphere”, που αποτελεί το highlight της έκθεσης “GAME ON 2.0”. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, το οποίο μεταφέρει τον χρήστη σε ένα περιβάλλον έξω από τα καθιερωμένα, κάνοντάς τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού! Πρόκειται για μία τεράστια πλαστική σφαίρα εικονικής πραγματικότητας πάνω σε μία ειδική κυλιόμενη πλατφόρμα, που κινείται 360ο, ανάλογα με την κατεύθυνση και τη φυσική κίνηση του παίκτη. Ο χρήστης, πριν μπει στη σφαίρα, επιλέγει το παιχνίδι που θέλει να παίξει, φορά τα ειδικά, ασύρματα, τεχνολογικά προηγμένα γυαλιά και γίνεται μέρος της εικονικής πραγματικότητας. Συνδυάζοντας την κορυφαία τεχνολογία virtual reality - όμοια με αυτή που χρησιμοποιούν για την εκπαίδευσή τους οι ειδικές δυνάμεις - με την έντονη δράση και την αγωνία, ο παίκτης βιώνει μία εμπειρία άλλης διάστασης!
Η μεγάλη έκπληξη όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι ΟΛΟΙ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε 150 παιχνίδια της έκθεσης ΔΩΡΕΑΝ!!
Όποιος θέλει να ζήσει τη μοναδική αυτή εμπειρία, μπορεί να επισκεφτεί την έκθεση “GAME ON 2.0”, από 16 Δεκεμβρίου 2010 – 31 Ιανουαρίου 2011.
Ημέρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή, εκτός Τρίτης (το Δεκέμβριο 2010 θα λειτουργεί και τις Τρίτες).



Ώρες λειτουργίας Έκθεσης: 10:00-21:00.

Εισιτήρια θα εκδίδονται έως τις 20:00.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

Γονείς και παιδιά άνω των 12 ετών τις Καθημερινές (τιμή κατ’ άτομο):10€
Παιδιά έως 12 ετών τις Καθημερινές (τιμή κατ’ άτομο):6€
Οικογενειακό Εισιτήριο τις Καθημερινές (4 άτομα, 2 γονείς & 2 παιδιά έως 12 ετών): 28€
Γονείς & παιδιά πάνω από 12 ετών Σαββατοκύριακο (τιμή κατ’ άτομο): 14€
Παιδιά έως 12 ετών Σαββατοκύριακο (τιμή κατ’ άτομο): 8€
Οικογενειακό Εισιτήριο Σαββατοκύριακο (4 άτομα, 2 γονείς & 2 παιδιά έως 12 ετών):40€
Τιμές σχολικών εισιτηρίων: 5€ ανά μαθητή και οι καθηγητές/συνοδοί δωρεάν.
Για σχολικές ομάδες είναι απαραίτητο να έχει προσυμφωνηθεί η επίσκεψη.

Για τα σχολικά εισιτήρια μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με την κα Μελίνα Βασιλείου
210-6705701 begin_of_the_skype_highlighting 210-6705701 end_of_the_skype_highlighting (Melina.vasileiou@showhat.gr)

Για groups παρακαλούμε επικοινωνήστε καθημερινά με την Showhat,κα Μαριλένα Παπακώστα 210-6705700 begin_of_the_skype_highlighting 210-6705700 end_of_the_skype_highlighting, (Marilena.papacosta@showhat.gr)


Για groups είναι απαραίτητο να έχει προσυμφωνηθεί η επίσκεψη.

Προπώληση εισιτηρίων σε:
Public, METROPOLIS, www.showhat.gr www.tickethour.com και στο 2111 805555 begin_of_the_skype_highlighting 2111 805555 end_of_the_skype_highlighting

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.game-on.com.gr/ και www.showhat.gr

Comments

Popular posts from this blog