NeoGeo CD Language Settings/Frame Rate mod

Ακολουθήστε τον οδηγό με δικία σας ευθύνη. Σε περίπτωση λάθους κατανόησης του μπορεί να προκαλέσεται βλάβη. Το Telecommunications and Technology δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές στον ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό.
Ο οδηγός αυτός θα σας δείξει πώς να αλλάξετε την γλώσσα της κονσόλας σας. Με απλά βήματα και λίγη προσοχή θα μπορέσεται να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα θα περιγράψουμε πώς είναι δυνατό να αλλάξετε το frame rate της κονσόλας από 50 σε 60 Hz.
Η κονσόλα που θα παρουσιάζεται να γίνονται οι αλλαγές είναι το Ευρωπαικό μοντέλο αλλά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο αντίστοιχο Αμερικάνικο και Ιαπωνικό μοντέλο. Ακόμα το μοντέλο που παρουσίαζεται είναι το μοντέλο που δέχεται το cd από πάνω(top loader). Το front loader μοντέλο έχει κάποιες διαφορές.



Language mod


Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η κονσόλα σας είναι εκτός πριζας! Εν συνεχεία θα πρέπει να αφεραίσετε με τις 4 βίδες που βρίσκονται από κάτω από την κονσόλα. Αφού το κάνετε αυτό θα πρέπει να τραβήξετε πρός τα επάνω το "καπάκι" προσεχτικά έτσι ώστε να μην τραβήξετε την "κορδέλα"(καλώδιο γκρι) που συνέδει του απάνω διακόπτες της κονσόλας. Τελειώνοντας με αυτό θα πρέπει να ακουμπίσετε το καπάκι ακριβώς δίπλα έτσι ώστε να μην είαν ιτεντωμένη η κορδέλα. Μπορείτε και να την αφαιρέσεται προσωρινά αν σας ενοχλεί αλλά κανονικά δεν θα πρέπει να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Εν συνεχεία θα δείτε μπροστά σας το PCB της κονσόλας(αν δεν ξέρετε τι σημαίνει PCB ξαναβιδώστε την κονσόλα και μην προσωρήσετε άλλο)όπου και θα πρέπει να εντοπίσετε το παρακάτω σχεδιάγραμμα.
JN1: Jumper 1
JN2: Jumper 2
JN3: Jumper 3
JN4: Jumper 4
Όπου ο πίνακας υποδεικνύει Ο τότε πρέπει να υπάρχει σε εκείνο το σημείο βραχυκυκλωτήρας. Δηλαδη ένα απλό καλωδιάκη όπως θα δείτε και παρακάτω.
Παράδειγμα: Αν μια κονσόλα είνα Ιαπωνική τότε δεν θα υπάρχει κανένας βραχυκυκλωτήρας. Αν είναι Ευρωπαική τότε θα έχουμε έναν στην θέση JN2 κτλ.





Τώρα εντοπίστε αυτό που υπάρχει στην εικόνα από κάτω και βραχυκυκλώστε εκεί που θέλετε. Η κονσόλα της εικόνας είναι Ευρωπαική γιατί υπάρχει jumper στην θέση 2.










Frame Rate mod

Αυτό το mod είναι για την Ευρωπαική έκδοση του NeoGeo CD. Θα πρέπει να αφαιρέσεται όλες τις βίδες έτσι ώστε να βγάλετε όλο το PCB και να έχετε πρόσβαση στην πράσινη πλευρά του(πίσω από την μεταλλική θωράκιση). Μόλις βγάλετε όλες τις βίδες γυρίστε την μητρική και εντοπίστε αυτό που φαίνετε στην φωτογραφία. Μόλις το βρείτε προσεχτικά αφαιρέστε τον βραχυκυκλωτήρα. Τώρα η κονσόλα σας τρέχει με 60Hz frame rate.






Για διευκρινίσεις ή προτάσεις μπορέιτε να αποστείλεται email στην συντακτική μας ομάδα.

Comments

Popular posts from this blog